Dunabogdányi Általános Iskola és
Alapfokú Művészeti Iskola

MENÜ

Tartozások

Tisztelt Szülők! Kérjük, hogy aki nem hozta vissza az iskolától kapott tartós tankönyveket, az június 30-ig tegye meg. Ugyanígy kérjük az étkezési díj elmaradásokat is rendezni eddig a hátáridőig.


Nyári napközi

Értesítjük a tisztelt szülőket, hogy a nyári napközibe van megfelelő számú jelentkező, ezért megrendezzük. A második héten még néhány gyereket tudunk fogadni. A befizetéseket kérjük a héten a titkárságon rendezni.


Tanév vége

BALLAGÁS 2011. június 10-én pénteken 17:00 órakor az iskolában.

Zeneiskolai tanévzáró ünnepély június 16-án csütörtökön 17:00 órakor lesz. Jó idő esetén az iskola parkjában, rossz idő esetén az aulában.

A pünkösd utáni két tanítási napon - június 14-15 - az osztályok kirándulnak, vagy helyben közös programon vesznek részt. Ezen a két napon már tanítás nincs.

Tanévzáró ünnepély 2011. június 20-án hétfőn 17.00 óra.

A tanévzárót követő két hétben nyári napközit szervezünk. Ennek részleteit itt találja.


ZÖLD SULI szavazás

Iskolánk indult a WWF-Cetelem közös pályázatán, ahol az iskola területének zöldebbé tétele a cél.

  • A hosszú épület ablakai elé lombhullató fák ültetését tervezzük, mert kora tavasztól elviselhetetlenül felmelegszenek ezek a termek. A fák segítenének a normál hőmérséklet megtartásában.
  • A másik cél, az uszoda mögötti - az önkormányzat által múlt évben megvásárolt terület - tereprendezése és füvesítése. Itt valamikor majd sportudvar kerül kialakításra, de a jelenlegi gazdasági helyzetben egy füvesített területnek is nagyon örülnénk, ahol a gyerekek focizhatnának, játszhatnának.

A pályázat részeként megnövelhetjük esélyünket, ha egy internetes szavazáson minél több voksot gyűjtünk június 10-ig. Egy e-mail címről egyszer lehet szavazni. A szavazásról részleteket itt olvashat.

Kérjük segítsen, hogy nyerjünk!

Szavazzon a dunabogdányi iskolára a https://www.cetelem.hu/zoldsuli oldalon.


Nyári napközi

Iskolánk az idén is szervez önköltséges nyári napközis tábort, a következő időpontokban:

Időpont

Ár

Tanárok

1. turnus június 21-től 24-ig (4 nap)

6.400,-Ft

Deák Mariann és Száraz Katalin

2. turnus június 27-től július 1-ig (5 nap)

8.000,-Ft

Deák Mariann és Trapp Mária

Alsós és felsős gyerekek egyaránt jelentkezhetnek. A foglalkozás reggel 8-tól 16 óráig tart. Helyszín az iskola, ebéd a Forgó vendéglőben.
Programok: kézműveskedés, sport, játék (az udvaron, rossz idő esetén a sportcsarnokban, vagy az épületben), túrázás, kerékpározás, dunai fürdőzés.
A csoportokat 20 fő jelentkezése esetén tudjuk indítani. A díjak a múlt évihez képest nem emelkedtek. A 4 napos turnus ára 6.400,-Ft, az 5 naposé 8.000,-Ft / hét, mely magában foglalja az ebédet is.
Jelentkezés: a létszám felmérése miatt június 1-ig a tanítónőknél, osztályfőnököknél (az aláírt jelentkezési lap visszajuttatásával), majd június 15-ig a díj befizetésével a titkárságon.

A jelentkezési lapot itt találja (pdf. formátum)


nap-2.jpg

Május 28-án szombaton 10:00-14:00-ig a Művelődési Ház kertjében várjuk szerettetel iskolánk tanulóit, a szülőket, testvéreket egy vidám sportos, kézműves, műsoros programmal. Letölthető plakát

A rendezvényt rossz idő esetén a Művelődési Házban tartjuk meg!

A színpadon bábjáték, judó és karate bemutató, néptánc, aerobik és ugrálókötél bemutató látható és egy pantomim művész is fellép.

csaladi-nap.jpg

Lesz aszfalt rajzverseny, kézműves foglalkozások, arcfestés, logikai játékok, amőba verseny. Mindeközben többféle egyéni és csapatsportban is kipróbálhatják magukat a résztvevők. Lesz családi kenuzás (kormányossal) sátorverés, kötélhúzás, kerékpárverseny, röplapda verseny.

Működik majd egészségsarok, ahol vérnyomás- és vércukorszint mérésre lesz lehetőség.

És a legjobb!! Süteményverseny! Várjuk a szülők, gyerekek nevezését, keressük a legfinomabb süteményt, a pályaműveket 11 óráig kérjük leadni és a zsűrizés után kiárusítjuk. A bevétel az iskola alapítványát fogja gyarapítani.

Előre is köszönjük mindazoknak, akik felajánlották segítségüket, hogy egy tartalmas, izgalmas napot tölthessünk el. További felajánlásokat is szívesen fogadunk.

Támogatók (egyenlőre a teljesség igénye nélkül): Művelődési Ház; Katolikus plébánia; Német Kissebségi Önkormányzat; Szülői Közösség; Dunabogdányi Kajaktúra Természetbarát Egyesület; Vizisport Egyesület; az iskola védőnője; kollégák........

Szeretettel várunk mindenkit!


Papírgyűjtés

Kedves Gyerekek és Lelkes Felnőttek!

Az iskola papírgyűjtést szervez május 23-tól 5 napon át. A tavalyi papírgyűjtési akció bevétele az osztályoknál maradt, a mostani papírgyűjtésből befolyó pénzt az iskola javára bútorok, tárlók vásárlására szeretnénk fordítani.

Reméljük, ugyanolyan lelkesek lesztek, mint eddig voltatok!

A papírgyűjtés célja a papír újrahasznosítása, ezáltal pedig a környezet védelme.

Az iskola vezetése arra kéri a lakosságot, hogy ha van otthon felesleges papírjuk, támogassák a gyerekek környezetvédő munkáját. Amennyiben a papírt nem tudják eljuttatni az iskolába, szóljanak a tanulóknak, vagy jelezzék szándékukat az iskola titkárságán 06/26/391-055.

A konténerbe bármikor be lehet rakni a papírhulladékot, mérésre nincs szükség.

Hajrá!

Knáb Márta néni


Zeneiskolai beiratkozás

Május 16-17-én a régi és új tanulóknak beiratkozás lesz a Zeneiskolában >>> részletek itt


Kistérségi Pedagógiai Napok

dunabogdányi programjára 2011. május 11-én szerdán délután kerül sor. Szerettel várjuk az érdeklődőket. A részletes programot itt olvashatja.


Leendő első osztályok  >>>> a névsorok itt olvashatók

Örömmel értesítjük a kedves szülőket, hogy a beiratkozás során 35 tanuló kérte felvételét iskolánk jövendő első osztályaiba, napközis ellátást pedig 18 szülő igényelt gyermeke számára. Így a fenntartó részére két osztály és egy önálló első osztályos napközis csoport indítására teszünk javaslatot. Az indítható osztályok, csoportok számáról Dunabogdány Képviselő-testülete május 9-i ülésén dönt. Ezt követően honlapunkon közzétesszük a két osztály beosztását, majd még a tanév vége előtt szülői értekezletet tartunk.


Tavaszi szünet

A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap április 19 kedd, amikor az első két óra lesz megtartva, majd a falutakarításban vesznek részt a gyerekek, délután pedig az úszóversenyt rendhusveti-sorelv..gifezzük. A szünet ut áni első tanítási nap április 27 szerda.


Mindenkinek kellemes pihenést kívánunk!


Fogadóóra

2011. április 18-án hétfőn 17.00 órakor szülői fogadóórát tartunk.


Német Nemzetiségi Verseny

Ott Annamária iskolánk tanulója bejutott a Német Nemzetiségi Vers- és Póramondó Verseny országos döntőjébe. Gratulálunk neki és felkészítő tanárának Herrné Pollák Veronikának.


Események áprilisban

Fizibusz

Április 5-én kedden délelőtt meglátogatta iskolánkat a FIZIBUSZ, az EON és az ELMÜ fizikai kísérleteket bemutató utazó kiállítása. Tanulóink több mint egy órás előadáson, látványos kísérleteken keresztül ismerkedhettek az energia tulajdonságaival.

Elsősök beíratása

2011. április 7-én csütörtökön 8-12-ig és 13-18-ig, 8-án pénteken 8-14-ig. Részletek itt.

Tavaszhangok

A Zeneiskola kamarazenei koncertet rendez április 10-én vasárnap 19:00 órakor a Művelődési Házban. Fellépnek a növendékekből és tanárokból álló kamaraegyüttesek.

Fényképezkedés

Április 11-én hétfőn délelőtt lesz a hagyományos fényképezkedés az iskolában. A rendelhető képek fajtáját és árát itt tekintheti meg.

Falutakarítás

Április 19-én kedden 10 órától a Fakulttal közösen részt veszünk a falutakarításban. Az alsó tagozatosok nem mennek ki, csak a termükben tesznek rendet, a felsősök - felügyelettel, kis csoportokban -   község különböző területein plakátokat szednek le, szemetet gyűjtenek. Részleteket az osztályfőnököktől tudnak meg a szülők és a gyerekek.

Úszóverseny

Április 19-én kedden 15:00 órakor kezdődik az úszóverseny. Várhatóan 60-70 gyermek fog versenyezni. Szeretettel várjuk a szülőket is. Kérjük, hogy aki tud, hozzon magával papucsot, mert cipőben nem lehet bemenni az uszodatérbe.

A rendezvényre a belépő 200,-Ft. A versenyzőknek természetesen nem kell fizetni.

Ásványkiállítás és vásár - időpontváltozás !

Április 27-én reggel és 28-án délelőtt ismét látható az ásványkiállítás, ahol vásárlásra is van lehetőség. A kiállító kérésére az időpont változik, május első hetére. Pontosítás később.



Tanítás nélküli nap
Március 19-én szombaton az iskolában nincs tanítás. Ezt a napot majd május 28-án fogjuk ledolgozni.

 

Alapítvány

A Fővárosi Bíróság 2011. február 28-án AM-3414 szám alatt nyilvántartásba vette a Dunabogdányi Iskoláért Alapítványt.


Nyílt tanítási napok

Szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket a nyílt tanítási napokra. Az alábbiakban olvashashatják, hogy melyik osztályban, mikor látogathatnak órákat. Bejelentkezni nem szükséges.

Az egyes osztályok órarendjét - az adott nap óráit - az órarendek menüpont alatt megtalálhatják. Ugyanitt található a csengetési rend is.

Kérjük, hogy a kiválasztott órákat nézzék végig, késéssel, csengetés előtti távozással ne zavarják.

Osztály Időpont
1.a március 22. kedd !!! (változott)
1.b március 23. szerda
2. március 22. kedd
3. március 22. kedd
4.a március 24. csütörtök
4.b március 24. csütörtök
5. március 21. hétfő
6. március 23. szerda
7. március 23. szerda
8.a március 23. szerda
8.b március 24. csütörtök

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ünnepség

marcius-15.jpg

 

Az iskolai megemlékezést 2011. március 11-én 12:00 órakor tartjuk a Művelődési Házban. Az ünnepi műsorban fellépnek a 7. osztályosok.

Kérjük az összes tanulót, hogy ünneplő ruhában, kokárdával jöjjön iskolába.

 

FONTOS!

Március 14-én hétfőn és március 19-én szombaton az iskolában tanítás nincs.


Zeneiskolai növendékkoncert

ifjusagi-regen-vagott.jpg

 

 

Vasárnap, március 6-án 16:00 órakor a Művelődési Házban lesz a Zeneiskola következő növendékhangversenye. Szeretettel várunk mindenkit. Belépődíj nincs, felajánlásokat szívesen fogadunk.


Alsós farsang

 

 

2011. március 4-én pénteken 14:00 órakor kezdődik az alsósok farsangja a Művelődési Házban.

Jó szorakozást kívánunk mindenkinek!


Német nemzetiségi verseny eredményei

Február 17-én lezajlott a német nemzetiségi ves és prózamondó verseny kisrégiós válogatója, melynek második éve mi vagyunk a házigazdái. Iskolánból Sándorfi Nikolett és Ott Annamária 7. osztályos tanulók első, Kun Xavér 5. Windisch Dániel 7. osztályos tanuló harmadik helyezett lett. Gratulálunk nekik és a felkészítő tanároknak, Herrné Pollák Veronikának és Rudolf Mihálynénak.

A teljes eredménylista letölthető itt, vagy megtekinthető a Nemzetiségi vers és prózamondó oldalon.


Februári szülői értekezletek időpontjai

1.a osztály február 7. hétfő 17:30 Tárnok Erna
1.b osztály későbbi időpontban
Kármánné Borosjenői Magdolna
2. osztály február 7. hétfő 17:00 Deák Mariann
3. osztály február 9. szerda 17:30 Trapp Mária
4.a osztály február 7. hétfő 17:00 Gábris Katalin, Melcher Ágnes
4.b osztály február 7. hétfő 17:30 Bártfainé Borsodi Erzsébet
5. osztály február 8. kedd 18:00 Sotkó Dénes
6. osztály február 8. kedd
18:00 Száraz Katalin
7. osztály február 8. kedd 18:00 Burger Ildikó
8.a osztály február 14. hétfő
18:00
Herrné Pollák Veronika
8.b osztály február 14. hétfő
18:00
Zafnerné Fodor Márta

A Leutenbechba utazó gyerekek szülei részére

február 8-án kedden 19:00 órakor, miután az 5.6. és 7. osztályban véget ért a szülői.

Leendő elsősök szülei részére

február 10. csütörtök 18:00 órakor. Kérjük, hogy a régi épület aulájában gyülekezzenek.


Mackó kiállítás

maci.jpg

A téli álmot követően a medvék február 2-án bújnak ki először a barlangjukból. A néphit szerint, ha ilyenkor meglátja és megijed az árnyékától, akkor visszatér a barlangba, mert hosszú tél várható. Ha azonban kinn marad, akkor bizony közeleg a tavasz.

Iskolánkban a mai napon megnyílt a mackó kiállítás! Helyszín: a régi épület emelete. Megtekinthető február 2-től 13-ig.

Hétköznap 15:00-18:00 óra között

Hétvégén (szombat, vasárnap) 14:00-18:00 óra között.

2011.02.02.


Az étkezés díjai 2011. február 1-től

A Képviselő-testület 2011. január 18-i ülésén döntött a 2011. február 1-től érvényes étkezési térítési díjakról.

Iskolai napközis ellátás: 510,-Ft/nap (tízórai, ebéd, uzsonna)

Van lehetőség bármely étkezés külön rendelésére, ebben az esetben:

Tízórai: 80,-Ft
Ebéd: 350,-Ft
Uszonna: 80,-Ft.

A februári díjakat 10-ig kérjük befizetni. A havi összegek itt olvashatók.


Figyelem! Tanítási szünet!

2011. január 31-én hétfőn a nevelőtestület félévi értekezlete miatt teljes tanítási szünet lesz. A délutáni zeneiskolai órák sem lesznek megtartva.


Felhívás

Február 2-án „”Medve-nap” alkalmából ismét Mackókiállítást szeretnénk rendezni. Kérjük, a segítségét azoknak a játékos kedvű nagyszülőknek, szülőknek, fiataloknak, gyerekeknek, akik rendelkezésre bocsátanák plüssmackóikat – a legidősebbtől a legfiatalabb születésűig.

2011. január 24 - január 26-ig 16 órától 18 óráig kísérjék el őket az iskola titkárságára. A mackók épségéért felelősséget vállalunk!


Új órarend

2011. január 17-én kezdődik a második félév. A tantervi óraszámok változnak, ezért több osztály órarendjében is változások lesznek. Itt már olvasható az új.


Leutenbachi utazás

A leutenbachi iskola meghívására az idén február 27 és március 5 között a felső tagozatból húszönöt fős csoport utazhat Németországba, ahol az ottani iskola 7. osztályosaival projekthéten vesznek részt. Ennek keretében vetélkedőkön, közös tevékenységekben megismerik egymás országát, lakóhelyét, a hagyományokat, szokásokat. Természetesen lesz kirándulás, városnézés is.

A részvételi díj 28.000,-Ft, mely már tartalmazza a biztosítás díját és 15 € költőpénzt. Az utazást támogatja a Dunabogdányi Németekért Alapítvány és Német Kisebbségi Önkormányzat. Jelentkezni a németet tanító pedagógusoknál lehet.

A továbbiakról a jelentkezőket majd szülői értekezleten tájékoztatjuk.


Változás a tanév programjában

Ebben az évben is iskolánk rendezi az Országos Német Nemzetiségi Vers és Prózamondó Versenyt területi válogatóját, ahol az év elején tervezett időpontot az országos rendező szerv kérésére korábbra kellett tennünk. Ennek új időpontja 2011. február 18. péntek, ezért az alsós farsang átkerül március 4. péntekre.


Fábián Zoltán Prózamondó Verseny válogatója

2011. január 7-én pénteken tartottuk meg a 3-4 osztályosok versenyét, melyen a zsűri tagjai kiválasztották, hogy kik képviseljék iskolánkat január 28-án Leányfalun a Fábián Zoltán Prózamondó Versenyen. Tovább


Januári étkezési díjak

Január hónapban 21 étkezési nappal kell számolunk. A fizetendő étkezési díjakat ITT olvashatja.
Befizetési határidő január 10.


Honlapunk minden látogatójának eredményekben gazdag, boldog új évet kívánunk!

szilveszter.jpg


Karácsonyi programok és a téli szünet

December 20-án hétfőn a negyedik óra után megtartjuk a hagyományos BOLHAPIACOT, mely a múlt évben elmaradt és a gyerekek nagyon hiányolták.

December 21-én kedden délelőtt már nem kell felszerelést hozni, mert osztálykarácsonyokat és karácsonyváró kézműves foglalkozásokat tartunk az első négy órában. 12.00 órától a Művelődési Házban lesz az iskolai karácsonyi műsor, melyben az alsó tagozat és az énekkar lép fel. Ebédeltetés a műsor után lesz, aki nem kéri aznap az ebédet hétfőn 10 óráig lemondhatja. A napközis gyerekeket 14:00 óráig viszik el a szülők.

A téli szünet első napja december 22. szerda és az első tanítási nap január 3. hétfő.

Mindenkinek kellemes ünnepeket, jó pihenést kívánunk!

renszarvasok.jpg


Szombat, tanítási nap!

A 2010/2011. tanév rendjéről szóló 22/2010. (V.13.) OKM rendelet szerint 2010. december 11-e szombat munkanap, beleszámít az évi 185 tanítási napba. Iskolánkban - ezt figyelembe véve - pénteki órarend szerinti tanítás lesz.

Sajnálatos módon a honlap naptárában téves dátumnál jelentettem meg, már helyesbítettem. Elnézést azoktól, akiket ez megtévesztett.

Spáthné Faragó Éva ig.

 


Zeneiskolai tanszaki koncertek decemberben

részletek


Decemberi étkezési térítési díjak

Tízórai+ebéd+uzsonna:

16 * 485

7.760.-Ft

50 %-os

16 * 243

3.880.-Ft

Tízórai + ebéd:

16 * 410

6.560.-Ft

50 %-os

16 * 205

3.280.-Ft

Csak ebéd:

16 * 335

5.360.-Ft

50 %-os

16 * 167,50

2.680.-Ft

Kérem, hogy a befizetéseket december 10-ig rendezzék . Amennyiben elmaradásuk is van, azt is december hónapban kérjük befizetni.


Lovas Világkupa

 

 

 

Az iskolából 40 tanuló 2010. december 3-án részt vesz a Lovas Világkupán, a Sportaránában. Indulás reggel fél nyolckor a pékség elől különbusszal. Visszaindulás 13:00 órakor. További információk

 


Zeneiskolai növendékoncert

 

2010. november 28-án vasárnap 16:00 órakor a Művelődési Házban koncertet tart a zeneiskola. Fellépnek a hangszeren tanuló növendékek. A belépés ingyenes.


Szavalóversenyek - eredmények itt

Felsős: november 25-én csütörtökön 14:00 órától az iskola könyvtárában
Alsós: november 26-án pénteken 14:00 órától a Művelődési Házban


Szülői fogadóóra 2010. november 15. hétfő

A szülői fogadóórát hétfőn 17:00-től 18:30-ig tartjuk.

 


Múlt év végi szülői kérdőív összefoglalója

Mint arra bizonyára sokan emlékeznek a múlt tanév végén egy kérdőívben kértük a szülők véleményét az iskoláról, az iskolában folyó munkáról. A kiküldött kérdőívek 53%-a érkezett vissza,  (196-ból 104) ennek kb. fele az alsós, fele a felsős szülőktől. Feltételezzük, hogy ezek között esetleg olyan is volt, aki csak egyet töltött ki, de jár gyermeke az alsó és a felső tagozatra is. (Így a válaszolók többen lehetnek) Az eredményt összesítettük és egy rövid összefoglaló formájában most nyilvánosságra hozzuk. Itt olvashatják

2010.10.30.


Iskolánk adománya az iszapárosultaknak

A mai napon (2010. október 20), az Alapítványi est bevételéből 25.000 forintot elutaltunk az iszapkárosultak megsegítésére, arra a számlaszámla, melyet a Nemzeti Erősforrás Minisztériuma e célra nyitott és amelyet Hoffmann Rózsa államtitkár asszony iskolákhoz eljuttatott felhívása tartalmazott.


A következő időszak eseményei

Október 23-i ünnepély

Október 22-én pénteken 12:00 órakor (5. óra) a Templom téri Hősök emlékművénél iskolai szintű megemlékezést tartunk. Kérjük, hogy a tanulók ünneplőben jöjjenek és egy mécsest hozzanak magukkal.

TÖK-NAP

Tóth Zsuzsanna tanárnő vezetésével október 28-án csütörtökön 5.6.7. órában az angolszász halloween ünnepet elevenítjük meg iskolánban. A részletes programot rövidesen közöljük. Résztvevők az angolt tanuló gyerekek, negyedik osztálytól nyolcadikig. A délutáni zeneiskolai és napközis foglakozások meg lesznek tartva.

Tanítás nélküli nap

Október 29-e péntek az idei első tanítás nélküli munkanap. A tantestület - részben az óvónőkel közös  - nevelési értekezleten vesz részt. Aki napközis ügyeletet igényel, kérjük jelezze az osztályt tanító, vagy a napközis tanárnéniknek. Az ügyelet megfelelő számú jelentkező esetén reggel 8:00-tól 17:00 óráig tart.

Őszi szünet

Az őszi szünet egy hét lesz, november első hete. Szünet előtti utolsó tanítási nap október 28. csütörtök, szünet utáni első tanítási nap november 8. hétfő.

Mindenkinek jó pihenést kívánunk!

2010.10.20.


Köszönet !

Hálás szívvel köszönjük mindazoknak a fáradozását, felajánlását, akik valamilyen módon hozzájárultak a pénteki Alapítványi Est sikeréhez és eredményességéhez. A bevétel meghaladta a 200.000 forintot. A pontos összeget, a felhasználás módját az Alapítvány menüpontban olvashatják .

Egy új szavazásban elmondhatja véleményét, hogy Ön szerint hogy sikerült ez a rendezvény. Kérjük szavazzon!

2010.10.19.


Lezártuk a szavazást

Az autók behajtásával kapcsolatos szavazást a mai napon 2010. október 17-én lezártuk. Az utóbbi napokban már nem érkezett szavazat, így nem láttuk tovább értelmét megtartani. Összesen 28 szavazat érkezett, melyből 16 (57%) a kitiltásra, 12 (43%) pedig az ellenkezőjére. A pontos eredmény:

Kérdés: Ön jónak tartaná-e, ha az iskola területéről kitiltanánk az autókat ? Válaszok száma Százalék

Igen, mert a jelenlegi állapot balesetveszélyes

12 43

Igen, mert a környező utcákban is ki lehet tenni a gyereket

4 14

Nem, mert ez a forgalom nem jelent balesetveszélyt

3 11

Nem, mert nincs hol megállni a környező utcákban

9 32

Összesen:

28 100%

Köszönjük, hogy véleményt nyilvánítottak!

Mint az a válaszokból is látszik, a többség balesetveszélyesnek tartja a behajtást, de az is nyilvánvaló, hogy a környező utcákban való megállás sem biztonságos, nem jó megoldás.

2010.10.17.


Alapítványi nap

Október 15-én 17:00 órakor a Művelődési Házban a gyerekek szereplésével Alapítványi Napot szervezünk. A bevétel képezné a leendő Dunabogdányi Iskoláért Alapítvány kezdő tőkéjét. Az alapítvány céljairól, a rendezvény lebonyolításáról, a szülőktől várt segítségről részletesen az októberi Hírlevélből tájékozódhatnak, melyet a gyerekek szerdán visznek haza. További részletes információt az Alapítvány menüben olvashat.

A Szülői Közösség kérése !

A süteményvásárt és a büfét a szülők szervezik, akik azt kérik, hogy a felajánlott süteményeket csütörtökön délután, vagy pénteken délelőtt a Művelődési Ház épületében lévő Figyelj Rám Egyesület irodájába vigyék. (reggel 7-től délután 16 óráig vannak ott) Amennyiben ez valaki számára nem megoldható, akkor a gyerekek pénteken délelőtt hozzák be az iskolába, és ők innen elszállítják. Akinek nincs lehetősége sütni, az innivalót is felajánlhat a büfé számára, azt is szívesen fogadják.


Hírlevél

Szeretnénk elindítani Hírlevél szolgáltatásunkat. Amennyiben a bal oldali menüsorban lévő felületen feliratkozik nevének és e-mail címének megadásával, rendszeresen kap tőlünk értesítést az aktuális eseményekről, tudnivalókról. Várjuk jelentkezését!


Autóforgalom az iskolában?

Tisztelt Szülők!

Évek óta problémát jelent az iskolában, hogy engedélyezzük-e autóval az iskola udvarára való behajtást. Sok érv szól ellene, de sok mellette is. Most itt a honlapon szavazást indítunk, ahol kérem egy kattintással jelezzék, mi a véleményük erről a kérdésről? A szavazást a bal oldali menüsor alatt találja meg. Ammennyiben véleményét részletesebben akarja kifejteni a vendégkönyvben is van rá lehetősége, vagy írjon nekem e-mailt az iskola címére. bogdany.iskola@freemail.hu

Köszönettel

Spáthné Éva igazgató

2010.09.27.


Kistérségi Továbbtanulási Kiállítás Dunabogdányban

Ebben a tanévben pályaorientációs foglalkozások keretében, a Szentendrei Iparkamara a Pilis-Dunakanyar Kistérségi Irodával közösen középiskolák bemutatkozó kiállítását szervezi meg három helyszínen. Igyekeztek úgy alakítani a programot, hogy közel legyen az intézményekhez, gyerekekhez, szülőkhöz és valódi segítséget nyújtson a döntéshez.

Három helyszínen lesznek a bemutatók, foglalkozások, Budakalászon, Szentendrén és Dunabogdányban. A bemutatkozó középiskolák foglalkozásai mellett pszichológus segítségét is igénybe lehet venni, valamint a Fővárosi Munkaügyi Központ munkatársa is segít a pályaválasztási döntésekben.

A délelőtti órákban az osztályok, tanulók számára szervezik az előadásokat, foglalkozásokat, délután pedig a szülőkre is számítanak. A szülőknek a felvételi eljárásról (időpontok, tagozatkódok, sorrendek, stb.) is tartanak előadást.

Helyszín: Dunabogdányi Művelődési Ház

Időpont: 2010. szeptember 30. csütörtök, 9:00-17.00 óráig

Délelőtt az iskolából szervezetten elvisszük a 7. és a két 8. osztályt, de javasoljuk, hogy a szülők is keressék fel a kiállítást. További információk, letölthető formában itt.

2010.09.26.


Papírgyűjtés

Az iskola diákönkormányzata az idén is megrendezi a papírgyűjtési akciót.

Időpontja: szeptember 27-28-29, hétfő, kedd, szerda


Szeptemberi szülői értekezletek időpontjai

1.a osztály ----
Tárnok Erna
1.b osztály ----
Kármánné Borosjenői Magdolna
2. osztály szeptember 13. hétfő 17:00 Deák Mariann
3. osztály szeptember 15. szerda 17:30 Trapp Mária
4.a osztály szeptember 13. hétfő 17:00 Gábris Katalin, Melcher Ágnes
4.b osztály szeptember 13. hétfő 17:30 Bártfainé Borsodi Erzsébet
5. osztály szeptember 13. hétfő 17:00 Sotkó Dénes
6. osztály szeptember 13. hétfő 17:30 Száraz Katalin
7. osztály szeptember 20. hétfő 18:00 Burger Ildikó
8.a soztály szeptember 13. hétfő 17:30 Herrné Pollák Veronika
8.b osztály szeptember 13. hétfő 18:00 Zafnerné Fodor Márta

2010.09.10.


Zeneiskolai pótbeiratkozás

Mint azt az érintettek tudják, a zeneiskolába minden évben újra be kell íratkozni. Ezt a beiratkozást és az új tanulók felvételét év végén tartjuk, de pótbeiratkozásra is van lehetőség.

Ennek időpontja szeptember 1. szerda és 2. csütörtök délután 15:00-17:00 óra között lesz. Ekkor kell befizetni a következő félévi térítési díjat és kitölteni a beiratkozási lapot. A fizetendő díjak a múlt évhez képest nem emelkedtek. Az összegekről tájékozódhatnak a Dokumentumok menüpontban található térítési díj szabályzatból.

2010.08.25.


Év eleji események

Tanévnyitó ünnepély

2010. augusztus 31.én 17:00 órakor várjuk a gyerekeket és a kedves szülőket tanévnyitó ünnepélyünkre, melyet az iskola udvarán tartunk. Kérjük, hogy a gyerekek ünneplő ruhában jöjjenek.

Ebéd rendelés

Szeptember 1-én már van lehetőség a napköziben ebédelni, de ehhez a tankönyárusítással egyidőben jelezni kell az iskolatitkárnál az igényt.

Tankönyvosztás

A hosszas várakozás elkerülése érdekében - amennyiben lehetséges - az alábbi beosztás szerint vegyék át a tankönyveket. A testvéreknek természetesen egyszerre is kiadjuk.

Akik nem részesülnek támogatásban, a következő időpontokban vehetik át a  tankönyveiket!

2010. augusztus 25-én (szerdán)

Első osztály 9:00-9:30-ig
Második osztály 9:30-10:30-ig
Harmadik osztály 10:30-11:30-ig
Negyedik osztály 11:30-12:00-ig

2010. augusztus 26-án (csütörtökön)

Ötödik osztály 14:00-15:00-ig
Hatodik osztály 15:00-16:00-ig
Hetedik osztály 16:00-17:00-ig
Nyolcadik osztály 17:00-18:00-ig

 

Akik valamilyen jogcímen tankönyv-támogatásban részesülnek, az első tanítási napon kapják meg tankönyveiket!

Tankönyv-támogatásban részesül az a tanuló aki

  • tartósan beteg (orvosi igazolás szükséges),
  • sajátos nevelési igényű (szakértői és rehabilitációs bizottság szakvéleménye szükséges),
  • három vagy többgyermekes családban él (családi pótlék folyósításáról szóló igazolás, ami lehet: bérjegyzék, számlakivonat, postai igazolószelvény)
  • rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesül (erről szóló határozat).

Az előbbiekben felsorolt igazolásokat kérjük bemutatni, mert csak ebben az esetben lehet igénybe venni a tankönyvtámogatást.

A titkárságon 2010. augusztus 16-tól lehet ügyeket intézni, rendes munkaidő szerint 8:30-16:00-ig

A pótvizsgák időpontja: augusztus 27. péntek 9:00-től

 

2010.08.23.


A 2009/2010-es tanév aktuális eseményeit itt olvashatja

Asztali nézet