Dunabogdányi Általános Iskola és
Alapfokú Művészeti Iskola

MENÜ

igKedves érdeklődő!

Szeretettel köszöntöm iskolánk honlapján. Azzal, hogy ezt az oldalt olvassa, valószínűleg érdeklődik munkánk iránt.

Milyen iskola a dunabogdányi?

A dunakanyar egyik gyönyörű településén van, Visegrád szomszédságában, melynek szép természeti környezete iskolánkra is jellemző. Hatalmas kertünk, a megújulás utolsó fázisában van, nemsokára igazán korszerű körülmények között játszhatnak a hozzánk járó gyerekek. A TERVEK!

Rendelkezünk sportcsarnokkal, saját tanuszodával. A község kerékpárútja, a Duna partja, csodálatos szabadstrandja minden évszakban biztosítja az itt élőknek, így tanulóinknak is az aktív életmód lehetőségét.

Az iskola három épületrészből áll, melyből kettő 2002-2003-ban teljes felújításon esett át. Informatika termünk korszerű gépekkel felszerelt, rendelkezünk nagy sebességű internetkapcsolattal, már csak az egész épületet lefedő vezeték nélküli internetes hálózat hiányzik. Legkésőbb 2018 végére várhatóan ez is készen lesz.

Egy VEKOP-os pályázatnak köszönhetően 2018-ban újabb informatikai fejlesztések lesznek, egy komplex Samsung okosteremmel fogunk rendelkezni. Pedagógusaink tartalmi megújulásra kapnak lehetőséget, továbbképzések keretében. Az eredmény remélhetően az élmény alapú tanulás lesz, különösen a természettudományas tárgyak esetében (matematika, természetismeret, fizika, kémia, biológia, földrajz)

Meggyőződésem, hogy ez az iskola történetében hatalmas mérföldkő lesz.

Iskolánk fő profilja a német nemzetiségi oktatás, hiszen a község lakosságának negyede a német nemzetiséghez tartozónak vallotta magát a legutóbbi népszámláláson. Szoros kapcsolatot tartunk Dunabogdány testvérvárosával - Leutenbach - és annak iskolájával. Tanulóink különböző projektekben, német nyelvi táborban ismerkedhetnek a német nyelvvel, a nemzetiségi hagyományokkal, az anyaország életével. 2017-ben DSD nyelvizsgahely is lettünk, így tanulóink számára helyben szervezhetünk nyelvvizsgát, két képzett vizsgáztató kollégával.

Iskolánk a mindennapi testnevelés keretében heti egy órában német nemzetiségi táncot is tanít, felsős tánccsoportunk az iskolai és községi rendezvények állandó szereplője. Fúvószenekarunk repertoárján is szerepelnek a magyarországi németek hagyományos zenekari darabjai.

Második nyelvként negyedik osztálytól angolt is oktatunk. Ekkor van lehetőség (esetleg) a két nyelv között váltani.

Zeneiskolánkban sokféle hangszeren (zongora, fafúvós, rézfúvós, ütős) lehet tanulni. Vonós és fúvószenekar biztosítja a közös muzsikálás örömét.

Hagyományosan nagy gondot fordítunk a tanulási problémával küzdő gyerekek megsegítésére. Saját nevelőtestületünkben alkalmazunk gyógypedagógust, logopédust, pszichopedagógust, pszichológust, fejlesztő pedagógust. Így senki nem marad ellátatlanul, bármilyen problémája is van. A gyógytestnevelést beépítettük az alsós testnevelésórákba, heti egy órában mindenki tartásjavító tornán vesz részt.

Nevelőtestületünkben az idősebb tapasztalt kollégák éppúgy megtalálhatók, mint a fiatal pedagógusok. Jelenleg legfontosabb célunknak tartjuk a szakmai megújulást, a korszerű pedagógiai módszerek megismerését, alkalmazását.

 

2016 óta ismerkedünk a Komplex Instrukciós Programmal készülünk egyes eleminek beépítésére munkánkba. Szorosan együttműködünk a szülőkkel, többek között a Generációk Program mintájára.

2018-tól egy NTP pályázat keretében lehetőségünk lesz a társasjátékokat is beépíteni tehetséggondozó munkánkba.

Iskolánkban nagy gondot fordítunk a környezettudatos nevelésre, hiszen gyönyörű környezetünk megóvását már az iskolában el kell kezdeni. Rendszeresen részt veszünk a község takarításában, rendben tartjuk az iskola környékét, a tantermeket. Megismertetjük a tanulókkal a szelektív gyűjtés fontosságát.

Igyekszünk informatikailag az élen járni, ezért folyamatosan frissen tartjuk honlapunkat, Facebook csoportokat működtetünk és elektronikus naplót használunk.

Szép környezet, barátságos, folyamatosan fejlődő iskola. Ezek vagyunk mi. Ha teheti, látogasson el hozzánk, szeretettel várjuk! 

Spáthné Faragó Éva intézményvezető

 

Alapítványi Gála 2013 - a közös ének

gyerekek

Sportpálya átadó 2016

TrachtTag 2018

Asztali nézet