Dunabogdányi Általános Iskola és
Alapfokú Művészeti Iskola

MENÜ

Mi az a NETFIT?

A Magyar Diáksport Szövetség 2013. május 24-én útnak indította az „A testnevelés új stratégiájának és a fizikai állapot új mérési rendszerének kialakítása és az önkéntes részvétel ösztönzése a komplex iskolai testmozgásprogramok szervezésében” –T.E.S.I. elnevezésű kiemelt projektjét. A projekt egyik kutatás-fejlesztési feladata az volt, hogy létrehozza a magyar iskolarendszerben egységesen működtethető, egészségközpontú fittségmérési-értékelési rendszert. Az új fizikai fittségmérési rendszer a NETFIT, vagyis a Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt elnevezést kapta.

2014-ben a NETFIT-et, mint a tanulók fizikai fittségi mérésének rendszerét egységesen bevezették. Ennek köszönhetően most már minden érintett iskolában a  NETFIT® rendszer segítségével mérik fel a testnevelők a diákok fittségi állapotát az adott tanév meghatározott mérési időszakában. A NETFIT rendszert közel 3700 iskola, 800 ezer tanuló és 13 ezer pedagógus használja.

A tesztek szabályos végrehajtását itt nézheti meg videókon.

A NETFIT 4 fittségi profilban 9 mérés segítségével jellemzi a tanulók állóképességét, erejét, hajlékonyságát és testösszetételét. A mérések eredményei teszttől függően két illetve három zónába kerülhetnek. Egészségzónába, fejlesztési zónába, fokozott fejlesztési zónába.

A NETFIT szoftveres alkalmazása olyan személyre szabott értékelési lehetőséget kínál minden tanuló számára, amely vizuálisan is szemlélteti a fittségi állapotot, a változást az előző évihez képest, valamint konkrét ajánlásokat fogalmaz meg a fejlesztés érdekében. Az informatikai rendszerbe mind a tanuló, mind a szülő regisztrálhat, és akkor jut hozzá az egyedi értékelésekhez. A cél ebben az esetben nem a versengés, hanem a tanuló, szülő és pedagógus részére egy objektív visszajelzés.

A mérési eredmények - országos, megyei, járási, stb. - innen érhetőek el

 

Intézményünk mérési eredményei

2014/2015 2015/2016 2016/2017 2017/2018 2018/2019

 Intézményi szöveges értékelés 2018. június (Készítette: Burger Ildikó) ÚJ!

Kutatási jelentés

Infografika 


 

 

 

Asztali nézet