Dunabogdányi Általános Iskola és
Alapfokú Művészeti Iskola

MENÜ

Erzsébet napközis táborok

A múlt évben tudtuk meg, hogy van lehetőség helyi táborokat is szervezni az Erzsébet program keretében. Miután iskolánkban az önköltséges napközis táboroknak már közel 10 éves hagyománya van, elkeztük szervezni ezt a szülők számára szinte ingyenes programot.

Tábor időpontok (Még nem hirdettek eredményt!!!)

Napközis tábor 1. 2019. június 17-21 - 90 gyerek és 9 pedagógus

Biczák Orsolya, Vitéz Noémi, Kubisch Boglárka, Kuglics Zsuzsanna, Hajnali Anna, Bozakovné Szikorszki Ildikó, Trapp Mária, Gábris Katalin, Deák Mariann

Napközis tábor 2. 2019. június 24-28 - 90 gyerek és 9 pedagógus

Hímer Anna, Orémusz Szilvia, Rudolf Sára, Németh Zoltán, Bácsi-Nagy Edina, Kármánné B. Magdolna, István Fülöp Krisztina, Korgáné Lengyel Rita, Várhegyi Mariann

 

A napközis táborról általában

A Napközi Erzsébet-táborok a nyári szünetben, a gyerekek lakóhelyén valósulnak meg. A Napközi Erzsébet-táborok lebonyolítására és a megvalósításhoz szükséges forrásokra köznevelési, kötelező közművelődési feladatot ellátó intézmények, valamint családsegítő szolgálatok és központok pályázhatnak.

A sikeresen pályázó gyerekcsoportok tagjai jelképes (napi 100 Ft) részvételi biztosíték befizetésével vehetnek részt a táborokban, ahol hétfőtől péntekig, 8.00 és 16.00 között a sport és egészséges életmód, a környezettudatosság, a hagyományőrzés és a kézművesség, az önismeret és a közösségépítés témájához kapcsolódó színes programok és napi négyszeri étkezés biztosított számukra.

Az előzetesen a szervező pedagógusok által kidolgozott és szakmailag jóváhagyott programnak minden turnus esetében része egy külső buszos kirándulás is, amelynek köszönhetően sok elmaradott térségben élő, hátrányos helyzetű gyermek juthat el kalandparkba, étterembe, múzeumba, moziba, nemzeti parkba, történelmi helyszínekre, élményfürdőbe, állatkertbe – a legtöbben közülük életükben először.

A Napközi Erzsébet-táborok több tízezer 6-14 év közötti fiatal számára biztosítanak tartalmas kikapcsolódást a nyári szünetben. A táborokat megvalósító pedagógusok az Erzsébet Táborok szakmai javaslatainak figyelembevételével, a helyi igényekhez, a gyerekek érdeklődéséhez leginkább illeszkedő programokat állíthatnak össze.

A Napközi Erzsébet-táborokat szervező intézmények egy előzetesen összeállított programtervvel pályázhatnak a megvalósításhoz szükséges forrásokra. Ezekben a programtervekben kötelezően meg kell, hogy jelenjenek a sport és egészséges életmód, a környezettudatosság, a hagyományőrzés, kézművesség, az önismeret és közösségépítés témája köré szervezett programok, valamint egy, a lakóhelyet elhagyó buszos kirándulás is.

A Napközi Erzsébet-táborok esetében a pályázó intézmények tervezik és valósítják meg a programokat, az Erzsébet Táborok pedig a megvalósításhoz szükséges forrást biztosítja. A pályázat elnyerésének egyik feltétele, hogy a kötelező programelemek – a helyi igényekhez igazodó formában – megjelenjenek a programtervben. Tehát a szervező intézményen és a feladatot megvalósító pedagógusokon múlik, hogy az adott kereteken belül milyen programot állítanak össze.

Forrás: http://erzsebettaborok.hu/camp-types/napkozi-erzsebet-tabor/

 

Asztali nézet