Dunabogdányi Általános Iskola és
Alapfokú Művészeti Iskola

MENÜ

 Év vége

A tanítás kedd reggeltől a megszokott rend szerint folyik, délután azonban csak ügyeletet tartunk. A héten már nem lesz étkezés! A gyerekek az újraszámolt étkezési díjakról a csekket legkésőbb a bizonyítvánnyal megkapják, kérjük ezt még júniusban fizessék be.

2

Pénteken június 14-én van az utolsó tanítási nap és 17:00 órakor tartjuk a nyolcadikosok ballagását. A felső tagozatnak kötelező a részvétel, távollétet csak nagyon indokolt esetben fogadunk el. Erről az osztályfőnököket értesítsék! Kérjük a Tahitótfaluban lakókat is, hogy ha nem indulna meg addig a tömegközlekedés, akkor személygépkocsival hozzák el a gyerekeket.

A zeneiskolai tanévzáró ünnepély és bizonyítványosztás hétfőn június 17-én 17:00 órakor lesz az iskolában.

Az általános iskola évzárója június 20-án délután 17:00 órakor. Kérjük a gyerekek ünneplőbe jöjjenek!

A napközistáborba kellő számú jelentkező van, így az eredeti időpontban június utolsó hetében megtartjuk. Naptár


hétfőKedden újra van tanítás!

Tisztelt Szülők, kedves Gyerekek! Miután a helyzet kissé megnyugodott, a holnapi napon újra lesz tanítás az iskolában. Terveink szerint 4 órát tartunk meg, utána azok számára akik igénylik ügyeletet biztosítunk. Tízórai és ebéd nem lesz, ezért megfelelő mennyiségű ételt, italt hozzanak magukkal. Amennyiben az időjárás megengedi délelőtt egy rövid kirándulást is tervezünk, ezért ennek megfelelő ruházatban jöjjenek a gyerekek.

A tananyagot már befejeztük. Kérjük, hogy akinél még leadandó tankönyv van, az feltétlenül hozza be az iskolába. Ha valaki a közlekedés miatt nem tud eljönni, kérjük jelezzék az irodában, hogy ne keressük. (26/390-055) Az udvarra autóval nem lehet bejönni!

A ballagás időpontjáról holnap délelőtt döntünk!

Ne felejtsék el, hogy a zeneiskolában a héten beiratkozás van! Részletek a zeneiskola oldalon.


Rendkívüli tanítási szünet!

Hárvízétfőn az árvízi helyzet miatt az iskolában rendkívüli tanítási szünet lesz!

7:30-16:00 óra között ügyelet tartunk.

Polgármester Úr ma (vasárnap) délelőtt úgy tájékoztatott, hogy az ivóvízzel lehet probléma, de az óvodában rendelkezésre áll zacskós víz, melyből mi is kapunk.

A Forgó étterem várhatóan csütörtökig nem tud főzni, tehát a gyerekek hozzanak magukkal megfelelő mennyiségű enni és innivalót. Amint a képen látják az iskola udvarát autóval nem lehet megközelíteni.

A tantestület 10 tagja dunabogdányi, a környező településen lakó pedagógusok nem fognak tudni jönni dolgozni. A helybeliekkel biztosítjuk az ügyeletet.

Az elhúzódó védekezés miatt a kedd-szerda-csütörtökre tervezett osztálykirándulások elmaradnak. A nyolcadikosok ballagása pénteken június 14-én lenne. Amennyiben a helyzet addigra nem rendeződik, akkor a tanévzáróval egy időpontban június 20-án csütörtökön 17:00 órakor tartjuk meg.

Ha bármi váratlan helyzet miatt változás lesz, értesítjük Önöket.

Spáthné Faragó Éva
2013. június 9.


Változások a zeneiskolai programokban

Zeneiskolai beiratkozásról és az évzáróról >>>>>itt


 2013. június 6. csütörtök

A mai napon már érezni az árvíz hatásait. Tőlünk északra Esztergom felé a mai napon megszünt a buszközlekedés, mely három tanárunkat érinti, akik nem tudnak már holnap jönni tanítani. Kérjük a szülőket, akinek Hajnali Annához jár a gyermeke napközibe, ha holnap délután el tudja helyezni vigye haza, mert bizosan csoportokat kell összevonnunk.

Szentendre felé még járhatóak az utak, várhatóan holnap sem lesz probléma.

Kreisz Tamás fotója


árvíz

Árvíz!

Tájékoztatom a szülőket és gyerekeket, hogy az árvízi helyzet egyenlőre nem érinti az iskolai oktatást. Polgármester úr tájékoztatása szerint a Duna tetőzése a hétvégére (péntek, szombat) várható.

A mai napon Szentendre és Esztergom irányába is rendesen közlekedtek a buszok, fennakadásról nem kaptunk hírt.

 Teendők emelkedő vízszintnél.

  • A bejáró gyerekeket a következő napokban csak akkor engedjék el iskolába, ha megítlésük és a hírek szerint a visszaútjuk is biztonságos. A Polgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint szerdán és csütörtökön még (valószínűleg) nem lesz probléma.
  • Amennyiben az árvíz miatt  hiányoznak, akkor a szülő ezt írja be az ellenőrzőbe, igazolásként elfogadjuk.
  • Gyermek az iskolában felügyelet nélkül nem marad, ha bármi probléma lenne vigyázunk rájuk, sőt vészhelyzet esetén elhelyezésükről is gondoskodunk. (Osztálytársnál, rokonnál).
  • Amennyiben a bejáró tanárok nem érkeznek meg, a hiányzókat helyettesítjük.
  • Az étkezést a Forgó étterem biztosítja, amíg csak tudja, várhatóan a héten minden rendben lesz.
  • Remélhetőleg olyan vészhelyzet nem áll elő, hogy tanítási szünetet kelljen elrendelni, de a beérkező gyerekekről ebben az esetben is gondoskodunk.

Az aktuális helyzetről érdeklődni lehet az iskola telefonszámán 06/26/391-055, az iskolai mobilon 06/30/989-0584, vagy az én elérhetőségemen 06/30/989-0582. Forduljanak hozzánk bizalommal!

Az aktuális vízállás

A katasztrófavédelem tájékoztatója az árvíz esetén szükséges magatartásról

Spáthné Faragó Éva
igazgató


Nyári napközi

Az önkormányzat hétfői döntése értelmében az idén is megszervezzük a nyári napközit. Időpontja az év elején tervezettek szerint június 26-tól 28-ig. A két vezető pedagógus Deák Mariann ésTrapp Mária, ha többen jelentkeznek akkor további pedagógust kérünk fel. A jelentkezési lapokat szerdán a tanítóktól kapják meg a gyerekek, kérjük minél előbb hozzák vissza.


Tájékoztató a hit és erkölcstan oktatással kapcsolatban

Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár úr kérésére a szülőket tájékoztatni kell a hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatban. A következő tanévben ez a leendő elsős és a jelenlegi negyedik évfolyamosokat érinti, de később felmenő rendeszerben a többi tanulót és szülőt is.

A tájékoztató innen nyitható meg


Szülői kérdőív

Tisztelet Szülők! Egy anonim felmérésben a szülők véleményét szeretnénk megtudni azzal kapcsolatban, mit gondolnak az őket érintő elektronikus nyilvántartásokról (e-napló, elektronikus üzenő füzetek, elektronikus ellenőrző, e-mailos, SMS-es kapcsolattartás stb.), mennyire ismerik ezeket, melyekhez és milyen formában férnek hozzá. Kérem Önöket, ha tehetik segítsék a fejlesztést egy rövid kérdőív kitöltésével! Csatolom a felmérést végzők tájékoztatóját.

Kedves Szülő!

Az iskolai elektronikus adminisztrációs rendszerek elterjedésével együtt jár a fejlesztés igénye, az Ön igényeinek figyelembe vételéhez szükségünk van a véleményére. Ezért készítettünk egy, a személyes adatokat nem tartalmazó kérdőívet, amelynek kitöltés kb. 5 percet vesz igénybe.

A kérdőív célja, hogy a kapott adatok elemzésével a szülők jobb tájékoztatása, az iskolai adminisztráció egyszerűsítése érdekében az elektronikus oktatás-adminisztrációs rendszerek olyan módon fejlődhessenek, amelyek hatékonyabbá tehetik az iskola és a szülők közötti információáramlást, csökkenthetik az iskolai adminisztrációs terheket.

A kérdőív kitöltése során gyermeke iskolájának azonosításához kérem, hogy a következő kódot használja: 2952

A kérdőív elérhetősége (kitöltéshez kattintson rá, vagy másolja a böngészőbe):

 https://docs.google.com/forms/d/1TMqb4LI6187vZ6dP_155DMgJQA9So8d1dFmlwM_htSs/viewform

Segítségét köszönjük! Üdvözlettel:
az Oktatási Adatcsere Központ munkatársai


 Zeneiskolai vizsgák

A teljes lista letölthető a zeneiskolai hírekben


Nemzetiségi nap

2013.május 17-én pénteken NEMZETISÉGI NAP lesz az iskolában.

Program:

Reggel 8:00-9:00-ig és délután csak ügyelet lesz.

8:00-8:45

BEMUTATÓ NÉMET ÓRA az 1.b osztályban.
(A tantestület számára tartja Melcher Ágnes)

9:00-11:15

FALUJÁRÁS - ismerkedés Dunabogdány múltjával, osztályonként, a tanítók és az osztályfőnökök vezetésével.

11:25-12:00  

DAL ÉS TÁNCTANULÁS az iskolában

12:00-től

ebéd

12:00-16:00

ügyelet azok számára, akiket nem visznek haza.

 

 

 

 

 

 

 


   


Megyei intézményfejlesztési terv

Az Oktatási Hivatal törvényi kötelezettségének eleget téve elkészíttette és nyilvánosságra hozta a 2013-2018 évre szóló  feladatellátási, intézményhálózat-működtetési és köznevelés-fejlesztési terveket. Ezek megyei és azon belül tankerületi bontásban tartalmazzák a jelen állapotot, valamint a fejlesztési elképzeléseket az óvodától a művészetoktatáson keresztül a középiskolákig. A terv nyilvános és egy internetes felületen keresztül mindenki által véleményezhető. Elérhetősége itt>>>>> 

A terv 1696 oldal ezért a Dunabogdányra vonatkozó részekből egy rövig összefoglalót olvashatnak rövidesen honlapunkon.


Fogadóóra

2013. május 6-án hétfőn 17:00-18:00 óráig fogadóórát tartunk. Az alsó tagozaton Melcher Ágnes és Gábris Katalin más időpontban tartja, kérjük nézzék meg a gyermek tájékoztató füzetét!


Papírgyűjtés

A konténer május 6-án hétfőn reggel érkezik és május május 10-én pénteken hajnalban viszik el. A papírhulladékot bármikor bele lehet helyezni, mérni nem szükséges, ugynis a bevétel az iskola javára megy. Szeretnénk belőle további udvari padokat, szemetest és esetleg kerékpártárolót venne.

Kérjük támogassanak minket, gyermekeiket!

 


 iskolaFelvétel!

Tisztelet Szülők!

A Szentendrei Tankerület engedélye alapján az iskolánkba jelentkező összes tanulót fel tudtuk venni, az értesítéseket már postáztuk. A jelentkezők száma 39 fő, így a két osztályban 19-20 tanuló lesz. A tankerületei fellebbezések benyújtása után még lehet számítani néhány beiratkozóra. 

Az osztálynévsorok

1.a osztály
Deák Mariann tanító
1.b osztály
Hajnali Anna tanító
1 Agatics Gréta   1 Anka Lili Tünde 
2 Bicskei András   2 Bednár Balázs
3 Börzsei Kristóf   3 Birkás Anna
4 Bubán Bátor István   4 Bruder Krisztofer
5 Félegyházi Jolánta   5 Busch Tamás
6 Fodor Bence Krisztofer   6 Farkas Roland
7 Gizella András   7 Fridrich Lea
8 Gizella Vilmos   8 Herr Zsanett
9 Gőgös Gréta   9 Horányi Miklós
10 Gräff Levente   10 Horányi Tamás
11 Hajós Viktor Marcell   11 Kapi Villő
12 Halmi Dóra   12 Klemm Viktória
13 Herczog Máté   13 Kulcsár Márton
14 Herr Noémi   14 Lénárt Balázs
15 Rákos Zsigmond Péter   15 Nyikonyuk Balázs
16 Todor Enikő Viktória   16 Pálfi Kristóf Benjámin
17 Tóth Barnabás   17 Rudolfi Laura
18 Tóth Csaba Ferenc   18 Sipos Sándor
19 Varga Szilvia Bernadett   19 Spanisberger Erik Milán
20 Zeller Márton Gábor   20  

 


Leendő elsősöknek!

A Visegrádi Okmányiroda nyitvatartása jelenleg bizonytalan, miután a dolgozókat kirendelték munkavégzésre a Szentendrei Okmányirodába. Nem tudják melyik napon hol dolgoznak, de ha Visegrádon vannak, akkor a régi ügyfélfogadási időben,az alábbi telefonszámon lehet őket elérni, bejelentkezni: 06/20/290-3519.

Ebből következik, hogy a diákigazolványhoz a fényképek elkészítését talán praktikusabb Szentendrén intézni. Ott nem lehet bejelentkezni, sorszámot kell húzni, de akinek nem jut azt is fogadják.
A Szentendrei Okmányiroda a belvárosban a Városházával szemben található. Nyitvatartása minden nap 8:00-20:00 óráig.


 Erkölcstan, hit- és erkölcstan órák jövőre

A következő tanévben az első és ötödik osztályokban új, kötelező tantárgyként jelenik meg az erkölcstan, vagy a helyette választható az egyház által szervezett hit- és erkölcstan. Az elsős szülőknek a beiratkozáskor, a leendő ötödikeseknek április 10-ig kell nyilatkozniuk, hogy melyiket választják. A részletekről itt olvashatnak.


Változás a tankönyvrendelésben

Tisztelt Szülők! tk

A közoktatás átalakításának következtében megváltozik a tankönyvrendelés rendszere is. Ennek egyik fontos eleme, hogy a szeptemberben kezdődő tanévben az első évfolyamosok teljes mértékben ingyenesen kapják a tankönyveket. Ezek nagy része úgynevezett tartós tankönyv lesz, melyek az iskolai könyvtár tulajdonát képezik és négy évig lesznek használatosak, tehát év végén vissza kell adni.

A másik mindenkit érintő változás az, hogy a gyermek részére névreszólóan kell megrendelni a tankönyveket és a terjesztő így, egységcsomagban fogja szállítani az iskolába. A befizetés csekken történik majd és az iskola akkor adhatja át a gyermek részére a tankönyvet, ha a befizetési bizonylatot bemutatja. A csekk mellé a szülő névre szóló számlát is kap. A Oktatási Hivatal tájékoztatója szerint (még nem jelezték, hogy milyen módon) az iskolakezdési utalványokat is fel lehet használni a fizetésnél.

Fontos! Kérjük azokat a szülőket akik nem saját nevükre szóló számlát kérnek, hogy a számlázási címet - a gyerekek által a jövő héten hazaküldött szórólapon - mindenképpen határidőre jelezzék, hogy azt az informatikai rendszerbe rögzíteni tudjuk. A számla módisítására, cseréjére szeptemberben nem lesz lehetőség.


Elsősök beiratása

 KLIK

Megérkezett a fenntartótól a beiratkozás időpontját, tudnivalókat tartalmazó plakát és szülői tájékoztató.  A Pest Megyei Kormányhivatal hirdetménye

Az időpont: április 8-9 (hétfő-kedd) 8:00-18:00 óráig.


tavasz

  Zeneiskolai koncert

 A zeneiskolai tavaszi növendékkoncertet 2013. március 17-én vasárnap 15:00 órakor tartjuk a Művelődési Házban. Szeretettel várunk mindenkit!

Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy végre elrendeződött a TÉRÍTÉSI DÍJAK BEFIZETÉSÉNEK rendje. Kérjük, hogy a jövő héten kedden és szerdán 8:00-18:00 óra között a zeneiskola titkárságán fizessék be a második féléves összeget.

 


 A 2012-es kompetenciamérés eredményei

Az Oktatási Hivatal honlapján megjelent a múlt évi 6. és 8. osztály kompetenciamérésen elért eredménye. Elemzések olvashatók intézményi és évfolyam szinten, és a gyerekek egyéni eredményei (a kiadott mérési azonosító birtokában) is megtekinthetők. Amennyiben nem őrizték meg a mérési azonosítót, kérjük fáradjanak be a titkárságra, meg tudjuk adni.


 Foglalkozások leendő elsőseinknek

Az idén két alkalommal várjuk a jövő évi első osztályosokat az iskolába.

  • Március 6-án szerdán 14:00 órától sport foglalkozás lesz a tornacsarnokban. Kérjük kényelmes sportruházatban jöjjenek, torna- edzőcipőt hozzanak a gyerekek.
  • A második alkalommal március 13-án szerdán "nyusziváró" kézműves foglalkozás lesz, szintén 14:00 órától

Szeretettel vár mindenkit a két leendő elsős tanító néni: Deák Mariann és Hajnali Anna.

A szülői tájékoztató időpontja 2013. március 18. hétfő 18:00. Helyszín régi épület földszinti terme. A jövő tanévvel kapcsolatos kérdéseikre itt már próbálunk választ adni, de kérjük türelmüket. Amint információkhoz jutunk, azonnal tájékoztatjuk Önöket. Addig is néhány cikk a várható változásokról:

Egész napos iskola

Erkölcstan vagy hit és erkölcstan

Mindennapos testnevelés

Mégegyszer a hitoktatásról

Megugorhat az elsősök száma


Nyílt napok

Ismét várjuk önöket a nyílt napokra. Időpontok:

1.a   március 4. hétfő   Trapp Mária
1.b március 4. hétfő   Melcher Ágnes
2.a március 5. kedd   Gábris Katalin
2.b március 4. hétfő   Bártfainé B. Erzsébet
3.a március 4. hétfő   Tárnok Erna
3.b március 6. szerda   Kármánné B. Magdolna
4. március 7. csütörtök   Deák Mariann
5. március 4. hétfő    
6.a március 5 kedd    
6.b március 5. kedd    
7. március 6. szerda    
8. március 7. csütörtök    

Kérjük nézzék meg az órarendeket is!


 

MINTA MENZA - MENZAMINTA

A Forgó Étterem - ahonnan napközinkbe az ételeket szállítják - csatlakozott az ÁNTSZ Dél-alföldi Regionális Intézete és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség MINTA MENZA programjához. Ez a program olyan konyhák, önkormányzatok önkéntes szerveződése, amelyek elkötelezettek az egészséges táplálkozás és a közétkeztetés megújítása iránt, valamint aktívan részt kívánnak venni egy korszerű gyermekétkeztetés kialakításában.
A program célja az is, hogy felmérésre kerüljön, hogy a jelenlegi közétkeztetésre fordított normatív támogatás mennyiben elégséges egy egészséges étrend kialakítására, és ennek tükrében, ha szükséges, változtatásokat javasoljon a döntéshozóknak. 
Cél: az egészségesebb, korszerű táplálkozás kialakítása, a közétkeztetés megújítása, melynek egyértelmű nyertese egy egészségesen táplálkozó, étkezési kultúrával rendelkező felnövő generáció.
Ennek érdekében el szertnék érni, az eddig nem megfelelő gyakorisággal használt nyersanyagok, pl. hal, gyümölcs, minőségi tejtermékek, teljes kiőrlésű pékáruk szélesebb körű alkalmazását, az étlapok megújítását.

Az elmúlt hét volt az első, melyben már a program szerinti ételeket kapták a gyerekek. Az étterem vezetőjével Jakab Gergellyel és az óvodavezetővel megállapodtunk, hogy folyamatosan jelezzük tapasztalatainkat, így segítjük az újító szándék megvalósulását. Kérjük önök is kísérjékl figyelemmel az étlapot, ha a tapasztalatokkal kapcsolatban javaslatuk van szívesen fogadjuk. További információk  A jövő heti étlap letölthető formában: február 11-15-ig


Az udvarról....

Az idei télen különösen nehéz helyzet alakult ki az iskola udvarával kapcsolatban. A nagy hó, a hosszan tartó fagyos idő miatti jég, majd a hirtelen olvadás mind-mind nehézségek sorát hozta. A nagy mennyiségű havat az önkormányzat gépe eltolta ugyan a parkoló területéről, de amikor lefagyott, már nem lehetett vele mit kezdeni. A jegesedéskor is csak arra volt módunk, hogy a bejáratokat tisztán tartsuk. Kérem a szülőket, hogy ilyen havas, jeges időben kocsival nem jöjjön be az udvarra, hanem tegye ki gyermekét az Iskola utca végén, esetleg a templom alatti bejáratnál. Így a rendkívül balestveszélyes reggeli gépkocsi torlódást, tologatást el lehetne kerülni az udvaron.

A jeget, havat még mind elviseltük, de nagyobb probléma a sár. Mi is tapasztaltuk, de a múlt heti szülői értekezleteken pedagógusaink felé Önök is jelezték, hogy az udvar állapota tarthatatlan. Én levélben fordultam Pályi Gyula polgármester úrhoz, melyben kértem - a képviselőtestület tájékoztatását, valamint  - hathatós segítségét a kialakult helyzet normalizálására. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy ez bizony pénzkérdés. Az udvar állapota igazán több éve, (elsősorban az uszodaépítés óta) ilyen katasztrófális, melyen csak a kegyesebb időjárás segít. Az épületről az összes csatorna vize az udvarra folyik, a salakot, mely amúgy is balesetveszélyes folyamatosan elnyeli a sár. Miután az alsós bejáratnál már így is túl magas a szint nem lenne javasolt azt további salakozással emelni. A régi betonburkolatok 40-50 évesek, felújításuk már elodázhatatlan, de nagyon sokba kerül.

Kedves Szülők!

Önök előtt is ismeretes, hogy önkormányzatunk vállalta az új étkező megépítését, sajnos annak befejezése is jelentősen elhúzódik. Az első ígéret szerint már másfél éve készen kellene lennie. Tudomásom szerint még kb.10-15 millió forint kellene a befejezéshez, mely nem áll rendelkezésre. Választanunk kell, hogy mi a fontosabb....

A helyzet megoldására az alsósokat a sáros időben a belső udvarra engedjük ki a szünetekben és délben. Amikor lehet, az ebédszünetben az alsós napközisek bemennek a tornacsarnokba egy kicsit ugrálni, játszani. A Dunabogdányi Iskoláért Alapítvány és az önkormányzat összefogásával megterveztetjük az udvart hogy szakaszosan meg lehessen kezdeni a felújítást. És közben reménykedünk a fokozatos olvadásban, a szélben és a napsütésben. És persze várjuk a működtető önkormányzat válaszát.

Spáthné Faragó Éva


Szülői értekezletek

A jövő héten minden osztályban szülői értekezletet tartunk. Kérjük a kedves szülőket, hogy a gyermekek érdekében minél nagyobb számban vegyenek rajta részt. Időpontok:

1.a   Február 5. kedd 17:30 Trapp Mária
1.b Február 6. szerda 17:00 Melcher Ágnes
2.a Február 5. kedd 17:00 Gábris Katalin
2.b Február 4. hétfő 17:00 Bártfainé B. Erzsébet
3.a Február 4. hétfő 17:00 Tárnok Erna
3.b Február 5. kedd 17:00 Kármánné B. Magdolna
4. Február 5. kedd 17:00 Deák Mariann
5. Február 5. kedd 18:00 Burger Ildikó
6.a Február 6.szerda !! 17:00 Tóth Zsuzsanna
6.b Február 4. hétfő 18:10 Zafnerné Fodor Márta
7. Február  4. hétfő 17:00 Sotkó Dénes
8. Február 5. kedd 17:00 Száraz Katalin

Farsangolás

 

Alsós farsang - február 1-én pénteken 14:00-17:00-ig

Felsős farsang - február 8-án pénteken 17:00-19:30-ig

 


Hétfőn tanítási szünet

A nevelőtestület félévi értekezlete miatt, 2013. január 28-án hétfőn - ahogyan ezt a tanév rendjében előre jeleztük - tanítási szünet lesz. Kérjük gondoskodjanak a gyerekek elhelyezéséről.


Új étkezési díjak

A képviselő-testület döntött az étkezési térítési díjak 2013. évi összegéről. Részletek az étkezés, étlap oldalon.


Tájékoztatás az Oktatási Hivataltól!

Az EMMI a napokban kiküldött az iskoláknak egy tájékoztató levelet, mely szerint 14 év alatti gyermek tanítási időben egyedül közterületen nem tartózkodhat, csak az iskola, vagy a szülő írásbeli engedélyével. Mellékelem a levelet és a szülői igazolás mintát. Kérem olvassák el!

TÁJÉKOZTATÓ

SZÜLŐI IGAZOLÁS MINTA


Átszervezés

parlamentKedves Szülők!

Mint a sajtóból bizonyára hallották iskolánk fenntartója 2013. január 1-től a Klebersberg Intézményfenntartó Központ (KIK), melynek szervezeti egysége lettünk. Ettől az időponttól a szakmai és működtetői feladatok kettéválnak. Intézményünk esetében a szakmait közvetlenül a Szentendrei Tankerület és annak igazgatója Dala-Nagy Katalin, a működtetőit Dunabogdány Község önkormányzata látja el.

A most folyó tanévben ez az átszervezés pusztán az iskolavezetés számára jelent többletfeladatot, a tanulókat és az iskola mindennapi életet nem befolyásolja.


Megszűnt a számlaszámunk!

csekkMint arról már december elején értesítettük Önöket, az átszervezés következtében megszűnt a számlaszámunk. Az étkezési térítési díjak befizetése ezentúl az Önkormányzat számlájára fog történni, ezért az elmúlt hónapokban kiadott csekket már ne fizessenek be! Kérjük ezeket semmisítsék meg!

A héten új - az Önkormányzat nevére szóló - csekket fognak a gyerekek hazavinni. Miután a térítési díjak összege is emelkedik, akinek elmaradása van, azt kérjük, jöjjön be egyeztetni a titkárságra, vagy keresse Knáb Lászlónét a 26/391-055-ös telefonszámon. Befizetési határidő január 18!

A zeneiskolai térítési díjakat februárban kell befizetni készpénzben a zeneiskolai titkárságon. Itt sajnos nincs mód a csekkes befizetésre, mert ez a bevétel az államé lesz.


 Januári események

Az első félév január 11-ig tart, hétfőn (január 14-én) már a második féléves órarend szerint tanítunk.

A félévi bizonyítványokat 18-án pénteken kapják meg a gyerekek.

A félévi nevelőtestületi értekezletet január 28-án hétfőn tartjuk, ezen a napon tanítás, napközi, zeneiskola nem lesz.

A többi eseményt kérjük nézzék meg a folyamatosan frissülő naptárunkban.


Boldog Új Évet Kívánunk!

buék

Iskolánk minden dolgozójának, tanulójának, szülőknek és ismerőseinknek eredményekben gazdag, boldog új évet kívánunk!

Az első tanítási nap, január 3 csütörtök!


Zeneiskolai adventi tanszaki koncertek

Nap Időpont Hangszer Tanár  Helyszín
17. hétfő  17:00 oboa, furulya Rebe-Bodnár Zita iskola
18. kedd 16:30 furulya, fuvola Szabó Ágnes iskola
19. szerda
  
16:30 zongora Ott Magdolna iskola
17:30 hegedű Ott Rita iskola
18:30 fuvola Dévai János iskola
20. csütörtök 17:00 szaxofon, klarinét Orosz Attila iskola

 

 

 

 

 

 

 

 

Szombati tanítási napok

Ahogy már arról bizonyára hallottak, 2012 december 1. és december 15. szombat országos munkanap.
Iskolánkban mind a két esetben hétfői munkarend szerint tanítunk. A délutáni napközis és tanulószobai foglalkozások iránti igényt felmérjük, amennyiben legalább nyolcan kérik, felügyeletet biztosítunk.
December 1-én délután zeneiskolai foglalkozások nem lesznek.

Kérjük kísérjék figyelemmel a naptárban lévő információkat is!


osztály

Nyílt napok

2012. november 26-29 között nyílt napokat tartunk.

Hogy melyik osztályban mikor lehet órákat látogatni azt a naptárban olvashatják. Szeretettel várunk mindenkit!

 


 

Színházba megyük: Pán Péter a RaM Colosseumbanpán Péter

November 26-án hétfőn ingyen jegyeket kaptunk a RaM Colosszeum Pán Péter előadására. Az egész iskola megy buszokkal a második óra után. A gyerekeknek 1.000 forintot kell az utiköltségre befizetni. Visszeérkezés várhatóan 14:00 órára, de ez a forgalom miatt bizonytalan, ezért az étkezést egész napra lemondtuk.

A délutáni zeneiskolai foglalkozások a napközi, tanulószoba meg lesz tartva.

 


Nyolcadikos tanulók és szüleik figyelmébe

Kérjük, a továbbtanulás 2012/2013 oldalt folyamatosan kísérjék figyelemmel, ahol a felvételi eljárással kapcsolatos információkat tesszük közzé. Például, a mai napon jelent meg az Oktatási Hivatal honlapján a központi írásbelit szervező iskolák jegyzéke. Ezt is ott olvashatják.


Fogadóóra

2012. november 19-én hétfőn 17:00-től 18:30-ig pedagógusaink fogadóórát tartanak.

Az alsósok  a saját termeikben, a felsős nevelők a bejáratnál elhelyezett terembeosztás szerint. Kérjük minél többen érdeklődjenek gyermekük előrehaladásáról!


 Szombaton nem lesz tanítás

A tanév rendjében tervezettek szerint november 10-én szombaton iskolánkban nincs tanítás. Mindenkinek jó pihenést kívánunk!


Műzlivásár

Pénteken november 9-én ismét MŰZLI VÁSÁR lesz az iskolában.

Elmarad az alapítványi bál!

Tisztelt szülők! Sajnálattal kell tájékoztatnunk önöket, hogy miután nem találtunk zenekart, aki a talpalávalót húzná (fújná) a tervezett bálon, az sajnos elmarad. Igérjük, hogy a második félévben valamilyen módon pótotljuk az alapítvány szokásos rendezvényét.


Indulás Leutenbachba

lOktóber 14-én, vasárnap reggel indulunk az iskola felső tagozatából 24 tanulóval Leutenbechba, a német cserekepcsolat révén. A kísérőtanárok Herrné Pollák Veronika és én leszünk. A szállás a sechselbergi szabadidőközpontban lesz. Ide érkezik a német testvériskola 7. osztálya, hogy együtt töltsük el az egy hetet, így gazdagítsuk a magyar gyerekek német nyelvtudását. A programban szerepel a leutenbachi iskola meglátogatása, közös kézműves foglalkozás, városnézés, kirándulás Stutgartba a Mercédesz Múzeumba, élmény- és vizipark meglátogatása. Visszaérkezés október 20-án, szombaton az esti órákban.

Amennyiben a szálláson lesz internet kapcsolat, akkor itt a honlapon folyamatosan írni fogok az eseményekről. A kinttartózkodás alatt az iskolai mobilszámomon leszünk elérhetőek. +3630/989-0582.

Blog az útról itt>>>>>blog_leutenbach

Spáthné Faragó Éva igazgató


Október 23-i megemlékezés

1956Az idén az október 23-i ünnep alkalmából a felső tagozat ellátogat az Új köztemetőbe, a 301-es parcellához. Indulás 10 órakor a pékség elől, előtte két óra meg lesz tartva. Kérjük, hogy a gyerekek ünneplőbe jöjjenek. Visszaérkezés 14:00 óra után, ezért aznap az ebédet lemondtuk. Kérjük, hogy ennek megfelelően egy plusz uzsonnát csomagoljanak a gyerekeknek. Az alsó tagozatnak tanítás van, ők a templom téren emlékeznek meg az 56-os eseményekről. Délután napközi van, tanulószoba nincs.

A hosszú hétvége után első tanítási nap szerda. Október 27. szombat országos munkanap, de nálunk nem lesz tanítás, mert nevelési értekezletet tartunk. Kérjük a gyerekek elhelyezéséről gondoskodjanak.


Nyolcadikos szülők figyelmébe!

A mai napon megérkezett az Oktatási Hivatal tájékoztató levele a továbbtanulással kapcsolatban. Ez tartalmazza a jelentkezéssel, a felvételikkel kapcsolatos tudnivalókat, valamint a 6 és 8 osztályos gimnáziumok felvételi jelentkezési lapját. A honlapunkon is rövidesen olvashatja a határidőket, melyeknek betartását fokozottan kérjük. A TÁJÉKOZTATÓ letöltése


Erre a rendezvényre a szülőket is szeretettel várják. Itt bemutatkoznak azok a középiskolák, ahová tanulóink a leggyakrabban továbbtanulnak. Lehet kérdezni, tájékozódni az indítandó osztályokról, szakirányokról, a felvételi követelményekről.

A mi hetedik és nyolcadik osztályunkat október 4-én Tahitótfaluba viszi a két osztályfőnök. Indulás a 3. óra után. (10:36-os busz). A gyerekek diákigazolványt és buszjegyre pénzt hozzanak magukkal.  A 10 km-es diákjegy ára 2*125 forint. Visszaút várhatóan a 13:30-kor.


Rajzverseny a népmese napja alkalmából

Ebben az évben a népmese napja alkalmából rajzversenyt hírdettünk tanulóink között. A feladat az volt, hogy bármilyen magyar népmesét jelenítsenek meg, tetszőleges technikával, A4-es nagyságban. Mind az alsóból, mind a felsőből sok pályamű érkezett, melykből az alsó tagozatot lengyel Rita , a felsőt Kármánné Borosjenői Magdolna értékelte.

Az eredmények

1-2. osztály   mese
1. helyezett Bencze Fruzsina 2.a Tündér Erzsébet
2. helyezett Hegyes Márta Laura 1.b A három kismalac
3. helyezett Karakas Koppány 2.b A két kecskegida
Különdíj Kovács Hanna 1.b Okos Katica
3-4. osztály    
1. helyezett Kármán István 3.a A kis gömböc
2. helyezett Hajdu Vanessza 4.o Az aranyszőrű bárány
3. helyezett Balla Dávid 3.b A három kismalac
Különdíj Rosu Diána 3.b A három kismalac
Felső tagozat    
1. helyezett Varga Viktória 6.a Cerceruska
2. helyezett Eke Nikolett 6.a A pelikán madár
3. helyezett Bubán Emese 6.b A papucssimogató királykisasszonyok
Különdíj Konyher Anna 6.a Békakirály

Gyógytestnevelés

SZERDA 14:30-tól -15:30-ig alsó tagozat 15:30-tól-16:30-ig  felső tagozatosoknak

Gyógyúszás

KEDD 16:30-15:15
SZERDA 14:30-15:30; 15:30-16:30
CSÜTÖRTÖK 16:00-17:00; 17:00-18:00


Tűzzománc szakkör a Művelődési Házban

Szeptember 16-ig lehet jelentkezni a Szántó Tünde által vezetett tűzzománc szakkörre, melyet minden héten kedden 14-17 óra között tart a Művelődési Házban. A szakkör díja beiratkozáskor 1.000,-Ft (anyagköltségi díj) + 600,-Ft tanfolyami díj. További alkalmak 600 Ft/alkalom (2 óra).
Érdeklődni lehet: Szántó Tünde 26/386-359, vagy a tundeszanto@freemail.hu e-mail címen.


Szülői értekezletek

A tanév első szülői értekezleteit a következő időpontokban tartjuk. Kérjük, hogy a szülők a gyermekek lakcímkártyáját adategyeztetés végett hozzák magukkal.

Osztály Időpont
1.a szeptember 3. hétfő (megtartva) 18:00
1.b szeptember 3. hétfő (megtartva) 18:00
2.a szeptember 11.kedd 17:00
2.b szeptember 10. hétfő 18:00
3.a szeptember 11.kedd 17:30
3.b szeptember 13. csütörtök !! 17:00
4. szeptember 10. hétfő 17:00
5. szeptember 11. kedd 18:00
6.a szeptember 12. szerda 17:30
6.b szeptember 10. hétfő 18:00
7. szeptember 11. kedd 17:00
8. szeptember 11. kedd 17:30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Zeneiskolás évkezdés

A zeneiskolai évkezdéssel kapcsolatos információk itt olvashatók és tölthetők le


Újra dr. Zacher Gábor

Dr. Zacher Gábor utolsó előadása Dunabogdányban 2012. szeptember 12-én szerdán 18:00 órakor a Művelődési Házban lesz. Várjuk a szülőket bármilyen korú gyermeke van és elsősorban a középiskolás, egyetemista korosztályt.


Ne hagyja ki!

Az előadások anyaga és még sok minden más elolvasható a Studium Kiadó 2011-ben kiadott könyvében, melynek címe: A ZACHER - Mindennapi mérgeink.


 Tanévnyitó ünnepély                                                                                                                                       

 2012. szeptember 2-án vasárnap 17:00 órakor várjuk a gyerekeket és a kedves szülőket tanévnyitó ünnepélyünkre, melyet az iskola udvarán tartunk. Kérjük, hogy a gyerekek ünneplő ruhában jöjjenek. Az első tanítási nap szeptember 3. hétfő.

Ebéd rendelés, napközi

 Szeptember 3-án már van lehetőség a napköziben ebédelni, de ehhez a tankönyárusítással egyidőben jelezni kell az iskolatitkárnál az igényt. Kérjük, hogy eddig az időpontig a napközis igényüket is véglegesítsék.

Figyelem! E tanévtől az étkezési díjak (és a zeneiskola térítési díjak) befizetése csekken történik. A tanulók hónap elején megkapják az aktuális hónapra szóló díjjal kitöltött csekket, melyet minden hónap 10-ig kérjük befizetni. Az iskola a befizetésről a számlavezető banktól értesítést kap, ezért a feladóvevényt nem kell bemutatni. Miután megkaptuk az értesítést kiállítjuk a számlát, amit eljuttatunk a szülőhöz.

Pótvizsga

A pótvizsga 2012. augusztus 30-án csütörtökön 9-től lesz, az arra kötelelzettek részére. Ők személyre szóló postai értesítést is kaptak.

Tankönyvosztás

 A hosszas várakozás elkerülése érdekében - amennyiben lehetséges - az alábbi beosztás szerint vegyék át a tankönyveket. A testvéreknek természetesen egyszerre is kiadjuk a könyveket.

 Akik nem részesülnek támogatásban, a következő időpontokban vehetik át a  tankönyveiket!

2012. augusztus 29-én (szerdán)

Átvétel időpontja

Várható összeg

9:00-11:00-ig
1-2. osztályok

 1.a Trapp Mária 9.117,- Ft
 1.b  Melcher Ágnes 10.913,- Ft
 2.a Gábris Katalin 7.892,- Ft
 2.b Bártfainé 6.850,- Ft

11:00-12:00-ig
3-4. osztályok

 3. osztályok 8.007,- Ft
 4. osztály 14.974,- Ft

2012. augusztus 30-án (csütörtökön)

15:00-17:00-ig
felső tagozat

5. osztály 12.347,- Ft
6. osztályok 10.922,- Ft
7. osztály 12.892,- Ft
8. osztály 6.090,-Ft

17:00-18:00

Bárki, akinek csak ez az időpont jó!

Negyedik osztálytól a teljes összegben benne van a német és angol nyelvkönyv ára is! Kérjük tekintse meg a részletes tankönyvlistát!Letölthető innen!

Több könyvből van teljes osztálynyi könyvtári példány, ezekkel az árak csökkennek. Ahol azt látják, hogy pályázat, ott szintén iskolai példányt kapnak a tanulók.

Akik valamilyen jogcímen tankönyv-támogatásban részesülnek, az első tanítási napon kapják meg tankönyveiket!

Tankönyv-támogatásban részesül az a tanuló aki

  • tartósan beteg (orvosi igazolás szükséges),
  • sajátos nevelési igényű (a szakvélemények nem szükségesek, mert az iskolában rendelkezésre áll),
  • három vagy többgyermekes családban él (családi pótlék folyósításáról szóló igazolás, ami lehet: bérjegyzék, számlakivonat, postai igazolószelvény)
  • rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesül (erről szóló határozat).

Az előbbiekben felsorolt igazolásokat kérjük minél előbb, de legkésőbb szeptember 7-ig a titkárságon leadni, mert csak ennek bemutatásával lehet igénybe venni a tankönyvtámogatást.


Aktuális 2011/2012
Aktuális 2010/2011
Aktuális 2009/2010

 

Asztali nézet